Wat te doen

bij overlijden

Afscheid nemen is een emotionele gebeurtenis. Wanneer uw dierbare is overleden, is Uitvaartbureau Penders & Partners er om u te begeleiden. Nadat u uw naasten op de hoogte heeft gebracht van het overlijden, stelt een arts dit officieel vast. Vervolgens neemt u contact met ons op. Wij maken een afspraak bij u thuis of in ons uitvaarthuis om de vervolgstappen te bespreken. Misschien heeft de overledene uitvaartwensen vastgelegd of met u gedeeld? Dit bespreken we in alle rust met u tijdens ons eerste gesprek. 

bureauaps-penders-20200721-038.jpg

Voorbereiding

Dit hebben wij nodig

Na het overlijden van uw dierbare en tijdens de voorbereiding van de uitvaartdienst nemen wij u zoveel mogelijk zorg uit handen. Voordat ons eerste gesprek plaatsvindt vragen wij u de volgende items klaar te leggen:

• Wensenlijst van de overledene;

• Paspoort/ ID-kaart;

• Codicil;

• Adressenlijst en eventueel trouwboekje;

• De verzekeringspolis (indien aanwezig);

• Kleding voor de overledene. 

De laatste

verzorging

Tijdens ons gesprek stemmen wij de wensen omtrent de laatste verzorging met u af. Deze kan thuis of in ons uitvaarthuis plaatsvinden. De verzorging kan, indien gewenst, samen met de nabestaanden plaatsvinden. Hierbij begeleiden we u stap voor stap. Na de verzorging is het mogelijk om uw dierbare overledene bij u thuis op te baren of in één van onze groetkamers in Vijlen.

De dagen van overlijden

tot de uitvaart

Na het overlijden start een intensieve periode. De komende dagen staan in het teken van afscheid nemen van uw dierbare. Wij helpen u en de andere nabestaanden met het realiseren van de uitvaartwensen. Daarom onderhouden we dagelijks contact met elkaar. Tijdens onze gesprekken spreken we alles door; van de opbaarmogelijkheden tot het condoleren en vormgeven van de uitvaartdienst.