top of page

Wat te doen

bij overlijden

Afscheid nemen is een emotionele gebeurtenis. Wanneer uw dierbare is overleden, is Uitvaartbureau Penders & Partners er om u te begeleiden. Nadat u uw naasten op de hoogte heeft gebracht van het overlijden, stelt een arts dit officieel vast. Vervolgens neemt u contact met ons op. Wij maken een afspraak bij u thuis of in ons uitvaarthuis om de vervolgstappen te bespreken. Misschien heeft de overledene uitvaartwensen vastgelegd of met u gedeeld? Dit bespreken we in alle rust met u tijdens ons eerste gesprek. 

bureauaps-penders-20200721-039_edited.jp
bureauaps-penders-20200721-038.jpg

Voorbereiding

Dit hebben wij nodig

Na het overlijden van uw dierbare en tijdens de voorbereiding van de uitvaartdienst nemen wij u zoveel mogelijk zorg uit handen. Voordat ons eerste gesprek plaatsvindt vragen wij u de volgende items klaar te leggen:

• Wensenlijst van de overledene;

• Paspoort/ ID-kaart;

• Codicil;

• Adressenlijst en eventueel trouwboekje;

• De verzekeringspolis (indien aanwezig);

• Kleding voor de overledene. 

De laatste

verzorging

Tijdens ons gesprek stemmen wij de wensen omtrent de laatste verzorging met u af. Deze kan thuis of in ons uitvaarthuis plaatsvinden. De verzorging kan, indien gewenst, samen met de nabestaanden plaatsvinden. Hierbij begeleiden we u stap voor stap. Na de verzorging is het mogelijk om uw dierbare overledene bij u thuis op te baren of in één van onze groetkamers in Vijlen.

bureauaps-penders-20200721-045.jpg
bureauaps-penders-20200721-052.jpg

De dagen van overlijden

tot de uitvaart

Na het overlijden start een intensieve periode. De komende dagen staan in het teken van afscheid nemen van uw dierbare. Wij helpen u en de andere nabestaanden met het realiseren van de uitvaartwensen. Daarom onderhouden we dagelijks contact met elkaar. Tijdens onze gesprekken spreken we alles door; van de opbaarmogelijkheden tot het condoleren en vormgeven van de uitvaartdienst. 

bottom of page